Tot 11 maart al zeker geen acties van luchtverkeersleiders

Bij de luchtverkeersleiders van Skeyes -het vroegere Belgocontrol- komen er tot 11 maart voorlopig geen nieuwe acties. Dat heeft de vakbond ACV-Transcom bekendgemaakt. Dat betekent dat het luchtverkeer in de krokusvakantie normaal zal verlopen en dat is goed nieuws voor al wie met het vliegtuig reist.

Volgens Kurt Callaerts van ACV-Transcom werd de beslissing om geen actie te voeren "na lange discussie" genomen. "Zo willen we een duidelijk signaal geven aan de buitenwereld dat het ACV niet roekeloos omgaat met het stakingswapen", zegt hij.

Aanleiding van de sociale onrust is ontevredenheid bij het personeel. Het gaat onder meer over de aanvragen rond loopbaanonderbreking, benoemingen en premies. 

Op 11 maart is er een nieuwe vergadering gepland met de directie.

Meest gelezen