Oude skipiste van Genk krijgt tweede leven

In Kattevennen in Genk is vandaag gestart met de bouw van een dry slope, een oefenpiste voor snowboarders. De oude skipiste krijgt nu twee schansen waar topsporters uit binnen- en buitenland kunnen trainen.

De oude skipiste ligt er al jaren verwaarloosd bij. Maar daar komt nu verandering in. Sport Vlaanderen bouwt er een state-of-the-art dry-slope. "Het zijn twee pistes met matten zodat we niet afhankelijk zijn van het weer", vertelt Stijn Urkens van Sport Vlaanderen. "Er komen een kleine en een grote piste. Die worden uitgerust met een groot luchtkussen, een springkasteel als het ware. Daardoor kunnen de freestylers veilig landen."

Uniek

Op dit moment bestaan er nog maar enkele goed uitgeruste pistes voor snowboarders. "Er zijn er nu maar vijf in de hele wereld: één in Canada, één in de VS en ook één in Japan. In Europa zijn er twee, en maar één daarvan is echt op het niveau van topsporters." Een eerste deel van de dry slope moet klaar zijn in mei, in augustus de rest.

Meest gelezen