Voorlopig nog geen groen licht voor uitbreiding Efteling

Het Nederlandse pretpark De Efteling mag, ondanks eerdere toezeggingen vanuit de gemeenteraad, nog niet uitbreiden. Omwonenden hadden geprotesteerd. Ze zijn bang voor overlast door onder andere het bijkomende verkeer. Ook vrezen ze aantasting van de omliggende natuur. Het pretpark wilde groeien om meer attracties te bouwen. Ook wilde De Efteling investeren in nieuwe gezinshuisjes.

Het sprookjespark in Kaatsheuvel kreeg eerder al toestemming. Het park hoopte in 2030 door de uitbreiding te groeien van 5 miljoen bezoekers per jaar naar 7 miljoen. De groei is volgens het bedrijf nodig om te kunnen blijven concurreren in de Europese top van drukst bezochte attractieparken.

Tegen de uitbreidingsplannen kwam een hoop protest vanuit de bewoners van gemeente Loon op Zand. De Raad van State heeft nu gezegd dat er niet begonnen mag worden aan de bouw van attracties of huizen totdat later dit jaar de uitspraak volgt van de bodemprocedure die het geschil definitief moet beslechten. Dan is het nog maar de vraag of er toestemming wordt gegeven voor de uitbreiding.   

Ondanks dat streeft De Efteling ernaar om de eerste nieuwe attractie op het nieuwe terrein te openen in 2020.

Meest gelezen