Archieffoto

Werken op Brusselsesteenweg: afrit Jette op R0 twee dagen afgesloten

Morgen en overmorgen wordt de afrit Jette op de Brusselse Ring (R0) afgesloten. Dat komt door werken op de Brusselsesteenweg (N290) die ook wordt afgesloten. Door asfalteringswerken zullen alleen de hulpdiensten de afrit kunnen gebruiken. De oprit blijft wel open.

Tijdens de werkzaamheden wordt de laag asfalt op de N290 vernieuwd over een lengte van 360 meter. De werken vinden aan beide kanten van de Brusselsesteenweg plaats. Om de verkeershinder aan afrit 9 (Jette) zo veel mogelijk te beperken, wordt er een omleiding voorzien via afrit 8, richting Wemmel. De omleiding loopt via de Limburg Stirumlaan, de J. De Ridderlaan, de Koningin Astridlaan en de Romeinse Steenweg. De oprit in Jette blijft nog steeds open.

Beide dagen zal er tussen 7 uur ’s ochtends en 17 uur ’s namiddags worden gewerkt. De hulpdiensten van- en naar het UZ Brussel kunnen tijdens de werken alle afritten gebruiken en hebben steeds doorgang op de Brusselsesteenweg.

We voeren de werken uit tijdens de vakantieperiode om de hinder zo veel mogelijk te beperken
Anton De Coster, Agentschap Wegen en Verkeer

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer proberen ze de hinder zo goed mogelijk te vermijden. Toch vrezen ze voor wat problemen. "We voeren de werken uit tijdens de vakantieperiode om de hinder zo veel mogelijk te beperken", zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer, "maar de Brusselsesteenweg wordt volledig afgesloten, dus we verwachten toch nog ernstige hinder. Het verkeer zal in de beide rijrichtingen moeten omrijden."

Meest gelezen