"Zelfs dieren die iedereen haat, verdienen respect en onze hulp"

"Een vorm van technische bijstand." Zo omschreef de brandweer uit Bensheim, in de Duitse deelstaat Hessen, de interventie van afgelopen weekend. Een interventie die ze al zo vaak deed, bijvoorbeeld om een kat uit een hoge boom te redden. Maar dit keer was het dier waaraan bijstand moest verleend worden, geen kat, hond of ander huisdier, maar wel een flink uit de kluiten gewassen rat. Die was immers komen vast te zitten in een riooldeksel. De "reddingsoperatie" werd gefilmd en aan die beelden vergaapten zich op YouTube inmiddels meer dan 2,5 miljoen kijkers.

De rat was opgemerkt door een meisje uit de buurt. Michael Sehr van de plaatselijke dierenwelzijnsdienst op lokale media: "Ik heb eerst alleen geprobeerd om het kleine dier uit het deksel te halen, maar dat lukte me helemaal niet. Het dier maakte enorm veel lawaai en verzette zich zo hevig als hij kon. De brandweermannen die opdaagden waren dus heus wel nodig. Eens zij het deksel omhooggehaald hadden, konden we het dier met een draaibeweging losmaken. In een flits was hij daarna verdwenen, terug de rioolbuizen in."

"Zelfs dieren die iedereen haat, verdienen respect en onze hulp", besloot Sehr alvast.

Meest gelezen