Videospeler inladen...

Manu Claeys (stRaten-generaal) pleit voor Vlaamse klimaatintendant

De Vlaamse regering zou een klimaatintendant moeten aanstellen naar analogie van de intendant die het Antwerpse Oosterweeldossier vlot heeft getrokken. Dat zegt Manu Claeys, de drijvende kracht achter de actiegroep stRaten-generaal, in het debatprogramma "Nachtwacht" op Canvas.

Claeys pleit ervoor dat de Vlaamse regering nog voor de verkiezingen een vacature zou uitschrijven voor een klimaatintendant. Na een selectie in de zomer stelt de volgende Vlaamse regering de intendant dan in  september aan.

"Die intendant komt met zijn team - een communicatieteam, een participatieteam en experten - en begint werkbanken uit te rollen", zegt Claeys. "Dan kan je een energiewerkbank hebben,  een werkbank over waterhuishouding, binnen de Vlaamse bevoegdheid."

"Wij gaan niet de wereldproblematiek op niveau van klimaat oplossen, maar wel op het Vlaams niveau waar je rond heel specifieke zaken werkbanken kan opstarten", besluit Claeys.

Meest gelezen