Onderzoek naar grote vechtpartij aan schoolpoort Halle

De politie Zennevallei stelt een onderzoek in naar de vechtpartij gisterennamiddag aan de schoolpoort van het Heilig-Hart&College in Halle. Heel wat leerlingen gingen er met elkaar op de vuist. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de relschoppers al verdwenen en konden er geen vaststellingen worden gedaan. 

"Nadat gisterennamiddag een oproep over de vechtpartij binnenliep hebben we onmiddellijk vier ploegen gestuurd, maar toen we ter plaatse arriveerden konden we niemand meer aantreffen",  zegt Mark Crispel, korpschef van de lokale politie Zennevallei.  "Er zijn over de vechtpartij nadien ook geen klachten binnengelopen bij de politie en we hebben geen weet van slachtoffers. Er is ook niemand opgepakt."

Maar uit het bekijken van videobeelden die ondertussen op sociale media circuleren, blijkt de situatie ernstiger dan de politie oorspronkelijk inschatte. Pas na het bekijken van deze videobeelden besliste de lokale politie om de zaak verder te onderzoeken.

"Ik heb aan de jeugddienst van de politiezone gevraagd om een onderzoek in te stellen. Op basis van de beelden zullen we mogelijk enkele betrokkenen kunnen identificeren", aldus Crispel.

Meest gelezen