Videospeler inladen...

Zeven doden bij spanningen in grensgebied tussen India en Pakistan

Bij beschietingen in Kasjmir aan de grens tussen India en Pakistan zijn minstens zeven doden en elf zwaargewonden gevallen. Onder de doden zijn twee Indiase kinderen en twee Pakistaanse militairen. Voor de mensen die in het gebied wonen, wordt de toestand almaar hachelijker. Ze riskeren dagelijks hun leven.

In het Indiase deel van het conflictgebied zijn een 24-jarige vrouw en haar twee kinderen om het leven gekomen, aldus een woordvoerder van de Indiase politie. De vader raakte zwaargewond. Door Pakistaanse beschietingen vielen nog zeven andere gewonden aan Indiase zijde, zo melden lokale media.

Aan de Pakistaanse zijde zijn twee soldaten omgekomen, nadat ze door Indiase troepen onder vuur waren genomen, aldus de persafdeling van het Pakistaanse leger. Ook kwamen twee burgers om het leven door Indiase beschietingen, aldus het Pakistaanse leger.

De legers van beide buurlanden hebben sinds gisteren op verschillende plaatsen over de grens heen en weer geschoten. De afgelopen dagen zijn de spanningen tussen beide kernmachten weer toegenomen. Nadat de Indiase luchtmacht in de nacht van maandag op dinsdag voor de eerste keer sinds 1971 een aanval had uitgevoerd op Pakistaans grondgebied, schoot Pakistan woensdag naar eigen zeggen twee Indiase gevechtsvliegtuigen uit de lucht. Een Indiase piloot werd gevangengenomen. De piloot is gisteren wel vrijgelaten.

Beide landen claimen Kasjmir in zijn volledigheid, maar controleren elk een deel. India en Pakistan vochten al twee oorlogen uit om het gebied in de Himalaya.

Meest gelezen