"Who's the boss?"-actrice Katherine Helmond (89) overleden

Na een carrière van meer dan zes decennia in de Amerikaanse film- en televisiewereld is Katherine Helmond op 89-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Helmond acteerde onder meer in de Hitchcockfilm "Family plot", "Brazil" van Terry Gilliam en is bij het grote publiek bekend als Mona uit de populaire sitcom "Who's the boss?" uit de jaren 80 en 90.

De Amerikaanse actrice Katherine Helmond is op 89-jarige leeftijd overleden. Helmond begon haar carrière in het theater en was te zien in meer dan honderd films en televisieproducties.

Helmond is bij filmliefhebbers bekend van haar rol in "Family plot" van de Britse regisseur Alfred Hitchcock. Ze werkte ook verschillende keren samen met "Monty Python"-regisseur Terry Gilliam. Ze kreeg rollen in de films "Time bandits", "Brazil" en "Fear and loathing in Las Vegas". 

Bij het grote publiek is Katherine Helmond bekend van haar rollen in verschillende populaire Amerikaanse televisieseries. Van 1984 tot 1992 vertolkte ze Mona in "Who's the boss?". Daarnaast had ze ook rollen in onder meer "Soap", "Coach" en "Everybody loves Raymond".

Als stemactrice werkte Helmond mee aan de Disney-franchise "Cars". In de verschillende animatiefilms sprak ze de stem van Lizzie in. Katherine Helmond is op 23 februari overleden aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer in haar woning in Los Angeles. Het nieuws van haar overlijden werd een week later bekendgemaakt.

Meest gelezen