Videospeler inladen...

Zeker 36 doden en tientallen gewonden bij aanslag en vuurgevecht in Mogadishu

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn bij een zware bomaanslag en daaropvolgende gevechten tientallen doden en gewonden gevallen. De explosies en de aanvallen zijn opgeëist door al-Shabaab, een extremistische islamitische terreurgroep in Somalië die deel uitmaakt van het netwerk Al Qaeda. 

Volgens de politie ontploften donderdagnacht twee bomauto’s in een drukke straat van de Somalische hoofdstad, nabij het bekende Hotel Makkah Al-Mukaramah waar vaak hooggeplaatsten en bekende personen verblijven. Na de zware explosies ontstond een vuurgevecht tussen het veiligheidspersoneel van het hotel en de ordediensten en zeker vier gewapende mannen. 

De schoten duurden nog een groot deel van de dag, waarna de terroristen gedood zouden zijn. In totaal zijn zeker 36 mensen omgekomen, tientallen anderen zijn gewond. Volgens de politie gaat het vooral om burgerslachtoffers. Het dodental kan nog oplopen omdat sommigen er zeer erg aan toe zijn. 

Tientallen voertuigen gingen in vlammen op, de straten liggen bezaaid met brokstukken. Terreurgroep al-Shabaab eiste de aanslag vrij snel op.

Hotels die populair zijn bij toppolitici en functionarissen zijn al verschillende keren onder vuur genomen door al-Shabaab. Vaak gebruikten ze identiek hetzelfde scenario: zware autobommen in de onmiddellijke buurt van het hotel en daarna vuurgevechten.

Meest gelezen