Videospeler inladen...

"Schauvliege, Francken en Anuna De Wever: er wordt gelachen met alles en iedereen op Aalst Carnaval"

In Aalst zijn meer dan 250 carnavalsgroepen doorheen de straten getrokken. Volgens burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) zijn er ongeveer 80.000 carnavalisten naar Aalst afgezakt. In de vooravond reed een oudere man met zijn auto zonder nummerplaten tegen een carnavalswagen. "De man is opgepakt en er vielen geen gewonden", zegt D'Haese. In de stoet werd de draak gestoken met politici als Joke Schauvliege, maar ook andere actuele thema's duiken op. "Er wordt gelachen met alles en iedereen", zegt VRT NWS-journaliste Ann De Bie. 

De 91e carnavalsstoet vertrok vanmiddag op het Statieplein in Aalst. Meer dan 150 losse en 71 ingeschreven groepen zorgden voor een kleurrijk en humorvol spektakel. Op de Grote Markt en het Statieplein stonden zittribunes en een platform voor mensen met een beperking.

"Er wordt gelachen met alles en iedereen", zegt VRT NWS-journaliste Ann De Bie ter plaatse. "Er zijn veel politieke toespelingen. Ik heb groepen zien lachen met Joke Schauvliege, die ontslag moest nemen als minister van Leefmilieu, maar ook met voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en het klimaat. Daarnaast is er ook veel plaatselijke humor."

In de vooravond heeft zich een incident voorgedaan toen een onbekende wagen met afgeplakte nummerplaten plots in de stoet van het carnaval verscheen. "De politie greep meteen in en de bestuurder is opgepakt", zegt Christoph D'Haese in "Het Journaal". Het zou om een verwarde man met een psychiatrisch verleden gaan.

Burgemeester Christoph D'Haese: "Man opgepakt die met auto zonder nummerplaten de stoet inreed"

Videospeler inladen...
Jonas Roosens
Jonas Roosens
Jonas Roosens
Jonas Roosens

Regisseur Jan Verheyen neemt er ook een scène op van "Viva Boma", de volgende film van FC De Kampioenen. De volledige cast neemt plaats op de praalwagen van carnavalsgroep De Lodderoeigen. Een aansluitend deel van die opnames volgt in april, wanneer de filmploeg op gelijkaardig weer zal moeten rekenen als zondag.

Jonas Roosens
Jonas Roosens

In totaal kwamen 60.000 mensen naar de stoet kijken. Carnaval duurt nog tot en met dinsdag in Aalst. 

Jonas Roosens
Jonas Roosens

Bekijk het verslag van Ann De Bie met ondertitels hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen