Videospeler inladen...

Ex-ambassadeur Gutman over presidentskandidaat Bernie Sanders: "Zijn beste tijd was vier jaar geleden"

In de VS  is Democraat Bernie Sanders zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2020 gestart. Maar volgens Howard Gutman, voormalig Amerikaanse ambassadeur in België,  is Sanders niet meer zo populair. “Zijn beste tijd was vier jaar geleden”, zegt hij in "De zevende dag".

De 77-jarige Sanders doet een tweede gooi naar het presidentschap net zoals vier jaar geleden. Maar volgens Gutman gaat Sanders het niet halen om in 2020 Democratisch kandidaat voor de presidentverkiezingen te worden.

 “Ik garandeer aan alle Belgen dat de winnaar van de Democraten voor 2020 Joe Biden of Beto O’Roucke zal zijn”, aldus Gutman. Zowel Biden, ex-vicepresident van Barack Obama, als de Democraat O'Rourke moeten zich nog kandidaat stellen.

Ik garandeer aan alle Belgen dat de winnaar van de Democraten voor 2020 Joe Biden of Beto O’Rourke zal zijn

Gutman verdedigt zijn keuze door te stellen dat de Democraten vooral een kandidaat moeten vinden die "niemand niet leuk vindt". Het is niet Donald Trump die niet heeft gewonnen tijdens de afgelopen verkiezingen, maar het is Hillary Clinton die heeft verloren.  "Clinton heeft verloren omdat de mensen haar niet leuk vonden en daarom niet op haar hebben gestemd”, zegt Gutman nog.  

Meest gelezen