Videospeler inladen...

Incident met onbekende auto op het  parcours van de carnavalsstoet in Aalst

In Aalst heeft zich een incident voorgedaan toen een onbekende wagen zonder nummerplaten plots op het parcours van de carnavalsstoet verscheen. De politie greep meteen in en de bestuurder is opgepakt. Het zou om een verwarde man gaan met een psychiatrisch verleden.

Enkele minuten voor 19 uur waren er sirenes van politiewagens hoorbaar en vloog er een helikopter over de stoet. "Onze politiediensten hebben een voertuig dat terecht was gekomen in de stoet moeten intercepteren", zegt burgemeester Christoph D'Haese. "Het ging om een anonieme wagen zonder nummerplaten.  De bestuurder is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiecommissariaat. Hij had een baseballknuppel en messen bij zich."

"Het is nog te vroeg om uitspraken te doen over dit incident, maar er is een grote sociale controle en als daar een onbekend voertuig komt met onherkenbare nummerplaten, dan klopt er iets niet en onze diensten hebben zeer snel en zeer adequaat gereageerd", aldus D'Haese. Er zijn geen slachtoffers gevallen en de stoet kon gewoon doorgaan.

Gierende banden

Een getuige vertelt dat een auto met gierende banden de straat kwam opgereden langs een kleine opening in de hekken. "Hij is de straat opgereden en hij is gestopt achter de wagens. Hij is uitgestapt en haalde een baseballknuppel te voorschijn".

Een andere getuige zegt dat de bestuurder begon te roepen en te tieren en op een bepaald moment zijn baseballknuppel uit de auto heeft genomen waarmee hij de omstaanders bedreigde. Samen met een agent in burger heeft hij de man dan overmeesterd. "De man kwam heel bedreigend over, hij was heel agressief."

Wie de bestuurder was is nog niet duidelijk, maar volgens burgemeester D'Haese gaat het  niet om een terroristische aanslag, maar om een verwarde man. "Uit de eerste gegevens blijkt dat het iemand is met een psychiatrisch verleden. Elke daad van terreur wordt dus uitgesloten, maar het is wel duidelijk dat we dankzij een efficiënt optreden van de politie een drama hebben kunnen voorkomen.  Aan de politie heeft hij verklaard dat hij 'Aalst een lesje wou leren'."

Ann De Bie in Aalst: "Grote meerderheid van carnavalisten heeft niets gemerkt van het incident"

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder een interview met burgemeester D'Haese en twee ooggetuigenverslagen:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen