Een van de meest gezochte maffiabazen in Italië opgepakt 

In Italië heeft de politie in Napels een maffiabaas opgepakt die al sinds 2004 op de vlucht was. Dat hebben officiële bronnen gemeld. Het gaat  om Marco Di Lauro, hij is de vierde zoon van Camorra-kopstuk Paolo Di Lauro, en de enige zoon die nog op vrije voeten was.

De 38-jarige man werd opgepakt in de wijk Chiaiano, hij was er samen met zijn vrouw. Di Lauro verzette zich niet bij zijn arrestatie, aldus de Italiaanse media. Tegen Di Lauro liep sinds 2006 een internationaal arrestatiebevel, en hij stond op de tweede plaats op de lijst van de meest gezochte criminelen in Italië. Nummer één is de Siciliaanse maffiabaas Matteo Messina Denaro.

"Geen respijt voor criminelen”

Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini sprak van een "zeer belangrijke operatie". Verder zei hij: "Geen respijt te hebben voor criminelen.”

Di Lauro was sinds 2004 op de vlucht, toen hij kon ontsnappen aan een grote politieoperatie. Hij is volgens een informateur van de politie verantwoordelijk voor minstens vier moorden.

Zijn vader Paolo was het hoofd van de Camorra-clan die de arme wijken Scampia en Secondigliano controleerde. In 2004 splitste de Amato-Pagano-clan zich af van die van Di Lauro. Bij oorlogen rond de controle van de gebieden na die breuk, kwamen minstens 130 mensen om het leven.

Meest gelezen