Politie Leuven pakt tiener-koeriers op

De politie van Leuven heeft dit weekend twee jongeren opgepakt die als maaltijdbezorger aan het werk waren. Opvallend want door hun jonge leeftijd mogen ze niet met de bromfiets rijden én mogen ze niet eens werken.

Afgelopen weekend hield de politie van Leuven een gerichte actie op maaltijdbezorgers die met de bromfiets rondrijden.  Op een bepaald moment hielden ze twee jongeren tegen. "De twee jongeren waren nog geen 16 jaar oud", zegt Nicolas Del Piero van de politie Leuven. "Dat wil zeggen dat ze geen rijbewijs hebben voor een bromfiets én dat ze niet mogen werken. Het was best markant, dit hebben we nog niet meegemaakt."

Schuldig

Hoewel de jongeren op de baan waren, zal de eigenaar van de zaak die de minderjarigen heeft uitgestuurd, gestraft worden. "Hij heeft twee jonge mensen ingezet die nog niet mogen werken, dat is kinderarbeid en daar krijgt hij ook een proces-verbaal voor." De twee jongens zullen uitgenodigd worden voor een verkeersklas, in de hoop hen op het rechte pad te krijgen, zegt de politie nog.  

Meest gelezen