BELGA/DESPLENTER

Politie van Oostende krijgt tientallen telefoontjes van ongeruste burgers over rustende zeehonden

De politie van Oostende is gisteren overstelpt met telefoontjes van ongeruste burgers, vaak toeristen, die zich zorgen maken over de vele rustende zeehonden op het strand. Veel mensen dachten dat het om zieke dieren ging, maar dat is niet het geval. 

Er zitten opnieuw heel wat zeehonden op het strand, onder meer in Oostende. En dat is ook de bezoekers van de kuststad opgevallen. Velen onder hen dachten dat het om zieke dieren ging, die hulp nodig hebben en net daarom op het strand komen. 

Maar dat is zeker en vast niet altijd het geval, benadrukt de politie. Bij mooi weer is er veel kans dat zeehonden rusten op het strand, golfbrekers of andere plaatsen. Zeehonden kunnen makkelijk enkele dagen op het droge blijven en ze genieten ook graag van de zon. De dieren worden net ziek als ze constant worden lastiggevallen. 

Op sommige plekken aan de kust, zoals in Nieuwpoort, hangen er informatieborden, die het verschil tussen een gezonde en een zieke zeehond duidelijk maken. 

Wie een zeehond spot, kan het dier maar beter met rust laten en houdt ook best 20 meter afstand . 

Meest gelezen