Videospeler inladen...

Vijf huizen in de as in Australische deelstaat Victoria, brandweer mobiliseert 2.000 manschappen

᠎In de Australische staat Victoria zijn sinds vrijdag al zo’n 25 brandhaarden opgelaaid. De meeste liggen in Bunyip State Park, op zo'n 65 kilometer ten oosten van de stad Melbourne. Vijf huizen zijn volledig vernield, en zo’n 6.300 hectare bos ging in vlammen op. 

Volgens de weerkundige dienst van Victoria zijn de branden het gevolg van herhaaldelijke blikseminslagen afgelopen vrijdag. De ordediensten hebben tot 2.000 mensen gemobiliseerd. Een duizendtal manschappen zijn ter plaatse, met 120 brandweerwagens en 20 vliegtuigen.

Toch liggen al vijf huizen in de as, en is er meer dan 6.300 hectare bos in vlammen opgegaan. De taak van de brandweer wordt bemoeilijkt doordat de natuur er erg droog en dor bijligt na de hittegolf van de laatste maanden. Ongeveer 30 gehuchten kregen te horen dat ze bij de eerste waarschuwing hun woning moeten verlaten. Een drietal woongemeenschappen zijn al geëvacueerd.  

Meest gelezen