80 extra fietsen van Blue-bike aan Gentse Sint-Pietersstation

Aan de voorkant van het Gentse Sint-Pietersstation komt er plaats vrij voor een verdubbeling van het aantal Blue-bikes. Dat is nodig, want de interesse voor het deelfietsensysteem neemt alleen maar toe.

Omdat de belangstelling voor Blue-bikes groter wordt, wil Vlaanderen dat nog meer mensen het systeem kunnen gebruiken. Daarom komen er extra plaatsen bij, zoals aan grote bushaltes en stations. Het aantal Blue-bikes aan het Gentse Sint-Pietersstation zal daarom verdubbelen, van 80 naar 160. 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA): "Alle abonnees van De Lijn gaan gratis gebruik kunnen maken van het deelfietsensysteem Blue-bike. Daar zullen we ook het autodeelsysteem van Cambio aan toevoegen. Dan kan je via je abonnement van De Lijn niet alleen gebruikmaken van openbaar vervoer, maar ook deelauto's en deelfietsen. Dat is dus een compact en fantastisch alternatief tegen de files."

Vlaanderen ijvert er voor om over vier jaar 3.400 deelfietsen beschikbaar te maken, dat is het dubbele van het aantal nu.

Meest gelezen