Videospeler inladen...

Bestuurder die in carnavalsstoet in Aalst belandde, vrijgelaten onder strenge voorwaarden 

De bestuurder die gisteren in de carnavalsstoet in Aalst belandde, is vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. De vijftiger reed gisteren even in de zone waar de carnavalsstoet voorbij trok, voor hij door omstaanders kon worden overmeesterd. De man krijgt onder andere huisarrest opgelegd. 

Om 18.45 uur reed de bestuurder met een auto zonder nummerplaten de feestzone in. Kort daarna ontstond er een woordenwisseling met omstaanders, waarbij de man uitstapte en met een baseball-bat begon te zwaaien.

Verschillende omstaanders konden daarop de man overmeesteren. Bij de fouillering op het commissariaat bleek dat hij een scheermesje op zak had, maar in tegenstelling tot eerdere berichten had hij geen echte "messen" bij zich. 

De man maakte een erg verwarde indruk. Hij was dermate onder invloed van alcohol, en mogelijk ook drugs, dat hij pas vanmorgen kon worden verhoord. De man zou daar gezegd hebben dat hij niet goed beseft wat hij gisteren gedaan heeft. 

De vijftiger is geen onbekende bij het gerecht. Hij is al meermaals veroordeeld voor geweldsdelicten. "De man is bekend bij de politiediensten. Het is iemand met een psychiatrisch verleden en het is duidelijk dat deze feiten in die context geplaatst moeten worden", verduidelijkte burgemeester Christophe D'Haese (N-VA) eerder al. 

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft nu beslist om de man vrij te laten onder strenge voorwaarden. Zo krijgt hij huisarrest opgelegd, en mag hij dus niet meer deelnemen aan het carnaval. De strenge veiligheidsmaatregelen op het bekende Aalsterse carnaval worden na het incident ook niet verstrengd. 

Bekijk de reportage over de vrijlating van de verwarde man uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Bekijk het verslag van het incident uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...
De man belandde met een auto zonder nummerplaten in de feestzone. Na enkele ogenblikken werd hij overmeesterd door omstaanders.

Meest gelezen