Australische boer schuldig aan verkrachting Belgische toeriste

Een Australiër is schuldig bevonden aan de ontvoering en de verkrachting van een 24-jarige Belgische toeriste. Dat meldden Australische media. De man uit Meningie, ten zuidoosten van Adelaide in de deelstaat Zuid-Australië, had zijn slachtoffer twee dagen lang vastgeketend in een oude varkensstal en meerdere keren verkracht.

De 54-jarige Gene Charles Bristow stond terecht voor ontvoering met verzwarende omstandigheden, verkrachting en aanranding. De jury van een districtsrechtbank in Adelaide verklaarde hem na drie uur delibereren schuldig aan alle aanklachten.

De feiten dateren van februari 2017. De jonge Belgische had een zoekertje geplaatst voor werk op een boerderij. Bristow had daar onder een valse naam positief op geantwoord en de vrouw van Murray Bridge naar zijn boerderij in Meningie gebracht. In plaats van haar onderdak en werk te geven, sloot hij de vrouw op in een leegstaande varkensstal op honderden meters van de woning waarin hij met zijn gezin huisde.

Bristow bond de Belgische toeriste met kettingen vast aan handen en voeten, bedreigde haar en dwong haar zich uit te kleden. Hij keerde meermaals terug naar de oude stal om haar seksueel te misbruiken.

Uiteindelijk slaagde de twintiger erin om met haar laptop familie, vrienden en de politie te verwittigen. Toen de politie in Meningie en omgeving een zoekactie op poten zette, maakte de boer zijn slachtoffer los en bracht hij haar terug naar Murray Bridge, waar hij haar incheckte in een motel.

Voor de rechtbank in Adelaide ontkende Bristow zelf de beschuldigingen. Volgens hem kon de jonge vrouw de zware omstandigheden van het werk niet aan en was ze daarom vertrokken. Zijn straf kent hij later.

Meest gelezen