Eppegem plant nieuw speelbos ter compensatie van fietssnelweg

In Eppegem hebben ze vandaag bomen voor een nieuw speelbos geplant. Door de aanleg van de fietssnelweg door Zemst ging heel wat groen verloren. Om dat te compenseren hebben ze nu vlak naast de fietssnelweg een speelbos aangeplant.

De fietssnelweg loopt van Zemst tot in Vilvoorde, maar op termijn zou die zelfs tot in Mechelen moeten gaan. "De fietsostrade brengt heel wat verharding met zich mee, die we willen compenseren. Als gemeente zijn we meer en meer met het klimaat begaan. Dit is daar zo'n voorbeeld van", zegt schepen van Milieu Joeri Van den Brande. De plek waar het speelbos nu wordt aangeplant, ligt vlak naast de fietssnelweg én de Zenne. 

Natuurterrein

Een deel van het speelbos was eerder al door een aannemer aangelegd, vandaag zijn de bomen geplant. Naast het bos komen er ook nog een hoogstamboomgaard, een speelveld, een amfitheater, een bloemenweide en heuvels en klimbalken. De provincie investeerde zo'n 45.000 euro in het project. 

Tevreden buurt

Het aanplanten van de bomen is voornamelijk gedaan door buurtbewoners en leden van de Chiro van Eppegem. Die krijgen er namelijk ook een nieuw speelterrein en stukje groen bij. En dat komt net op het goede moment. "Binnenkort verliezen wij ons speelterrein omdat we er nieuwe lokalen op gaan bouwen. Het is voor ons dus erg handig dat we hier nu ook kunnen komen spelen. Daarom komen wij ook helpen met het planten", klinkt het bij één van de leidsters.  

Meest gelezen