Geen nieuw megabordeel in Antwerps Schipperskwartier

In Antwerpen, in het Schipperskwartier, komt er dan toch geen nieuw megabordeel. De stad Antwerpen heeft dat geweigerd. De bedoeling was om een discotheek om te bouwen tot een gigantisch bordeel met meer dan zestig kamers. Dat had de eigenaar van de discotheek gevraagd. Maar de stad heeft dat nu geweigerd, omdat het geen verbetering zou zijn voor de leefbaarheid van de wijk.

Het nieuwe bordeel zou nog groter worden dan Villa Tinto, iets verderop aan de Verversrui in Antwerpen. Maar dat zou niet goed zijn voor de leefbaarheid van de wijk, zegt schepen Fons Duchateau (N-VA). "60 bijkomende vitrines zou een toename zijn van meer dan een zesde", aldus Duchateau. "Dat zou opnieuw een enorme druk leggen op die wijk. Het lijkt ons veel beter dat er een project wordt ontwikkeld met wonen en kleinhandel, zodanig dat we de opwaartse duw die we aan die wijk aan het geven zijn, kunnen verderzetten."

Wat er met het pand dan wél zal gebeuren is nog niet duidelijk. Café d'Anvers blijft nog open tot september.

Meest gelezen