Gevluchte bestuurder die gisteren bromfietser aanreed in De Panne blijft in de cel

De bestuurder die gisteren in De Panne een bromfietser aanreed, blijft voorlopig aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Veurne beslist. De 32-jarige vrouw gaf zich vanmorgen vroeg aan bij de politie, na een dodelijke aanrijding met vluchtmisdrijf gisteren. De vrouw bekende dat ze gedronken had op het moment van de aanrijding. 

Gisteren rond 6.30 uur werd een 44-jarige bromfietser aangereden in de Duinkerkelaan in De Panne. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De 32-jarige vrouw die de bromfietser aanreed, pleegde vluchtmisdrijf, maar gaf zich vanmorgen om 4.45 uur toch aan bij de politie. 

De onderzoeksrechter in Veurne heeft nu beslist om de verdachte voorlopig aan te houden. Vrijdagochtend beslist de raadkamer of de vrouw nog langer in de gevangenis moet blijven.

Na een feestje

De vrouw heeft inmiddels aan de politie toegegeven dat ze gedronken had op het moment van de aanrijding, maar de precieze omstandigheden van het ongeval moeten nog  worden onderzocht.

Volgens camerabeelden die het parket heeft kunnen bekijken kwam de bromfietser eerst ten val, waarna ze werd aangereden. De vrouw zou naar eigen zeggen een bromfiets hebben zien liggen op de weg en daarom wat zijn uitgeweken. De bromfiets zou ze niet geraakt hebben, maar het slachtoffer wel, al dacht ze in eerste instantie dat ze de stoep had geraakt. 

De politie kon de precieze omstandigheden van het ongeval nog niet meteen plaatsen. "De vrouw gaf toe dat ze op vermaakuitstap was en dat ze gedronken had. Verder moeten we haar verklaring aftoetsen met de bevindingen van de wetsgeneesheer en de verkeersdeskundige", klinkt het bij de politie. 

Meest gelezen