AFP or licensors

20.000 EU-burgers in Brussel krijgen pas op laatste dag herinneringsbrief voor verkiezingen

De EU-burgers van Brussel-Stad en Anderlecht die in mei kunnen stemmen bij de Europese verkiezingen, hebben pas op de allerlaatste dag hun herinneringsbrief gekregen om zich in te schrijven. Het gaat om meer dan 20.000 brieven die laattijdig zijn aangekomen. Dat meldt BRUZZ. De woordvoerder van de betrokken dienst erkent de fout en wil zich excuseren bij de betrokkenen. Maar hij wijst erop dat het om een herinneringsbrief gaat: "De burgers waren eerder al op de hoogte gebracht", zegt Koen Schuyten.

EU-burgers die in België verblijven kunnen aan de Europese verkiezingen van mei deelnemen, maar moeten zich dan wel inschrijven. De overheidsdienst Binnenlandse Zaken stuurt alle mensen die daarvoor in aanmerking komen een herinneringsbrief om hen daarop te wijzen. In Brussel-Stad en Anderlecht werd die brief pas bezorgd op 28 februari, de laatste dag van de inschrijvingen.

Koen Schuyten, de woordvoerder van de dienst Instellingen en Bevolking, erkent het probleem: "Wij zijn ons ervan bewust dat de brieven van Brussel-Stad en Anderlecht te laat werden verstuurd, en wij willen ons daar zeker voor excuseren. Maar dit was enkel een herinneringsbrief, de burgers waren eerder al op de hoogte gebracht."

Aan de herinneringsbrief hangt voor heel België een totaal prijskaartje van meer dan 13.000 euro.

Meest gelezen