"Ik wilde een koningin zijn. Wel, het is me gelukt!"

Tijdens een vakantietrip van Judith Streng en haar zoon naar IJsland dachten beiden een perfecte vakantiefoto te kunnen maken, toen de Texaanse vrouw een ijsklomp opmerkte die de vorm van een troon had. Nadat ze erin plaatsgenomen had, verliep nochtans niet alles zoals gepland. Een golf nam de drijvende ijsberg immers mee terug de zee in. De foto’s, die door de kleindochter van Judith Streng op Twitter gedeeld werden, gingen de afgelopen dagen viraal. 

In het Amerikaanse tv-programma "Good Morning America" gaf de bejaarde vrouw zelf meer uitleg: "De ijsklomp was zo gevormd dat het leek alsof je er makkelijk in kon gaan zitten. Dat kon je besluiten door alleen maar naar de vorm te kijken. Mijn eerste gedacht was dan ook: dat gaat hier plezant worden."

"Maar toen ik erop ging zitten, begon de klomp plots te wiebelen door een heftige golf. Ik voelde dat ik begon weg te glijden."

"Ik dacht dat ik niets gevaarlijks deed. Voor mij hadden eerst een meisje alleen en daarna twee meisjes samen op het ijsblok gezeten. Ik weeg niet veel, daardoor kon die golf me makkelijk mee de zee in sleuren, vermoed ik. Ach, ik heb er altijd al van gedroomd om een koningin op een troon te zijn. Wel, dit was mijn kans en ik heb ze gegrepen."

Uiteindelijk werd Streng uit het water gehaald door een andere toerist en kwam ze er dus met de schrik van af. Intussen kreeg ze op sociale media de titel "Iceberg Queen" toebedeeld:

Meest gelezen