Videospeler inladen...

Ketnet-reeks W817 krijgt na 20 jaar wellicht eigen bioscoopfilm

Fans van de komische jeugdreeks "W817" kunnen opgelucht ademhalen: er komt wellicht een langspeelfilm in de bioscoop. Dat verklapt acteur Danny Timmermans in "Akkerdjie!", de privé-podcast van Radio 2-collega Harald Scheerlinck. Het wordt een vervolg op de reeks, maar dan 20 jaar later. "We gaan niet plots doen alsof er niets gebeurd is terwijl we er allemaal een stuk ouder uitzien", zegt Timmermans. Jongerenzender Ketnet houdt wel nog een slag om de arm.

Het gerucht over een mogelijke terugkeer van "W817" deed al een tijdje de ronde. Ook een comeback in het theater behoorde tot de mogelijkheden, maar nu is het dus officieel: Zoë, Steve, Tom, Akke, Birgit, Carlo en Jasmijn verhuizen naar het witte doek.

"Het idee is ontstaan toen we vorig jaar voor 20 jaar Ketnet samen mochten optreden in het Sportpaleis. Dat was een fantastische belevenis. De acteurs zagen elkaar plots terug en die energiegolf van een zaal van 18.000 mensen, dat is geweldig", vertelt Danny Timmermans, die het personage van Tom De Rijcke in de reeks vertolkt.

We gaan een film maken met zoveel mogelijk mensen van de ploeg van toen

"Veel jongeren van toen hebben intussen kinderen die zelf naar de heruitzendingen kijken. We vonden dat we daar iets mee moesten doen", zegt hij verder. "Het is beslist: we gaan een film maken met zoveel mogelijk mensen van de ploeg van toen. De hele cast, maar ook dezelfde regisseur (Pietje Horsten nvdr.) en dezelfde schrijvers."

"W817" speelde zich af in een studentenhuis.  De komische jeugdserie liep 5 seizoenen lang van 1999 tot 2003 op Ketnet.

Het wordt "W817", maar dan 20 jaar later

Als alles gaat zoals gepland, komt de film in 2020 in de zalen. "Momenteel zitten we in een heel vroege fase, maar de verhaallijnen van de scenaristen staan al vrij ver. Meer ga ik daar nog niet over verklappen", lacht Danny. "Het wordt "W817", maar dan 20 jaar later. We gaan niet plots doen alsof er niets gebeurd is terwijl we er allemaal een stuk ouder uitzien."

Bij Ketnet zijn ze wel nog niet zeker of ze het financiële plaatje helemaal rondkrijgen: "We hebben hier veel goesting in en we gaan verder met onze zoektocht om dit project mogelijk te maken", klinkt het voorzichtiger.

De volledige "Akkerdjie!" podcast met Danny Timmermans kan je hieronder beluisteren:

Bekijk hieronder de allereerste aflevering van "W817" uit het VRT-archief:

Videospeler inladen...

Volg VRT NWS ook op Instagram: 

Meest gelezen