Videospeler inladen...

Luke Perry (Dylan uit "Beverly Hills, 90210" en Fred in "Riverdale") overleden na beroerte

De Amerikaanse acteur Luke Perry (52) is overleden. Dat meldt zijn manager. Perry is vooral bekend als Dylan McKay in de populaire nineties-serie "Beverly Hills, 90210" en als Fred Andrews in de Netflix-show "Riverdale". Vorige week werd hij getroffen door een beroerte. 

De hulpdiensten snelden vorige week woensdag naar het huis van de acteur, nadat hij was getroffen door een beroerte. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Aan die beroerte is hij nu dus bezweken.

In 1990 kreeg Luke Perry een gastrolletje in de serie "Beverly Hills, 90210". Het werd een succes bij het tienerpubliek, die gastrol.  Perry kreeg al gauw een vaste rol in de serie en werd een instant tieneridool.  Vier jaar speelde hij de rol van Dylan McKay.  

Maar Perry bleef dromen van het "serieuzere" werk. In 1994 stapte hij daarom uit "Beverly Hills".  Een onverdeeld succes werd het niet. Hij kreeg rollen in "Normal life" (1996) en "American strays" (1996).  In "The fifth element" (1997) kreeg hij slechts een bijrol.  De grote successen bleven dus uit.  Dat was één van de redenen waarom Perry in 1998 terugkeerde naar "Beverly Hills, 90210". Hij bleef tot en met de laatste aflevering, in 2000.

Op Twitter reageerden beroemdheden en fans meteen op het overlijden van Perry.  Actrice Patricia Arquette postte een foto van Perry (links) met haar overleden broer, een transgender die door het leven ging als Alexis Arquette.  Perry en haar broer waren dertig jaar lang bevriend.

Nog maar pas raakte bekend dat "Beverly Hills, 90210" terugkeert naar het kleine scherm.  Maar voor die nieuwe serie had Perry niét getekend.  Hij werkte immers nog mee aan een nieuwe reeks van de populaire televisieserie "Riverdale" (ook een tienerserie), waarin hij de vader van hoofdpersonage Archie speelt.  Perry had bovendien een rol gekregen in de nieuwe Quentin Tarantino-film "Once upon a time in Hollywood".

Bekijk de trailer van de Netflix-serie "Riverdale":

Perry trouwde in 1993 met Rachel Sharp.  Het huwelijk hield tien jaar stand.  Perry en Sharp hebben twee kinderen.  Zijn beide kinderen, zijn ex en zijn verloofde (Wendy Madison Bauer) waren er bij toen Perry  vanochtend in het ziekenhuis is gestorven.  Ook zijn moeder, zijn stiefvader, zijn broer en zus waren aanwezig.  Luke Perry is 52 jaar geworden.

Bekijk de beelden uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen