Met de teletijdmachine naar de Meir in 1900? Stad Antwerpen werkt mee aan groot Europees project

De stad Antwerpen en de Universiteit Antwerpen werken mee aan het grote Europese project de "Time Machine". Deze virtuele teletijdmachine neemt je mee naar het Antwerpen van vroeger.

Het verleden beleven 

De Time Machine wil nieuwe technologieën gebruiken om de rijke Europese geschiedenis en het culturele erfgoed van Europa in beeld te brengen. De teletijdmachine laat je het Antwerpen van vroeger in 4D zien, waardoor je het gevoel krijgt dat je honderden jaren geleden zelf door de Antwerpse straten wandelt. Het principe is hetzelfde als bij Google Streetview, maar hier kan je de sfeer van vroeger echt beleven.

Vogelperspectief

Het is de bedoeling dat je kan rondlopen in de stad als spelomgeving. "Zo kan je bijvoorbeeld de kathedraal beklimmen en de stad uit vogelperspectief bekijken. Je beleeft de stad zoals ze 300 jaar geleden was", vertelt Mike Kestemont van de Universiteit Antwerpen. "Je kan ook tijdens je wandeling praten met de mensen van toen in hun taal."

Guldensporenslag

Je kan ook naar plaatsen buiten Antwerpen reizen. Zo kan je de Guldensporenslag in virtual reality zelf meemaken. Ook andere belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis zullen beschikbaar zijn. Over tien jaar zou de Time Machine voor Antwerpen klaar moeten zijn. 

 

Meest gelezen