Videospeler inladen...

Tientallen oproepen voor stormschade in Limburg

Er zijn tientallen oproepen voor stormschade binnengelopen bij de Limburgse brandweer. Enkele bomen en dakpannen moesten eraan geloven.

In Gingelom werd de omgeving van de kerk afgezet. Een buurtbewoner zag deze ochtend dat een plaat van een stelling rond de kerktoren was losgekomen. Een redteam van de brandweerzone Zuid-West-Limburg is intussen ter plaatse. Gemeentesecretaris Marcel Houbey: “De omgeving van de kerk is volledig afgesloten en er kan geen verkeer meer door. De brandweer en de aannemer zijn onderweg naar hier. Helaas is het nu bouwverlof, anders was de aannemer al hier.”

Stelling op auto

Ook op andere plaatsen in Limburg kwamen er oproepen binnen over omgewaaide bomen en loszittende dakpannen. In Hechtel-Eksel en Neerpelt viel een boom op de weg en in Ham werden leidingen geraakt door een boom, gelukkig zonder al te veel schade te veroorzaken. In Maaseik is een stelling op een auto terecht gekomen in de Monseigneur Koningsstraat. Het verkeer werd er omgeleid.

Op de snelweg E314  kwam een boom op het wegdek terecht.. Daardoor was er één rijstrook versperd ter hoogte van Park Midden Limburg, in de richting van Genk. Er was weinig verkeer daar, dus ook weinig hinder.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen