Bureau of Customs NAIA

Politie op luchthaven Filipijnen vindt 1.500 levende schildpadden

De politie op het internationale vliegveld op de Filipijnen heeft een vondst van 1.500 levende schildpadden gedaan. De meeste schildpadden waren vastgezet in ducttape. De dader was aan boord van een vliegtuig vanuit Hongkong en is gevlucht. Er staat twee jaar gevangenisstraf op de illegale handel in wilde dieren.

Het gaat om verschillende soorten schildpadden, waaronder een Sulcata-schildpadsoort. Die wordt op de rode lijst erkend als erg kwetsbaar en bedreigd. Er vindt handel in deze dieren plaats, omdat ze in grote delen van Azië vaak gebruikt worden in de traditionele geneeskunde. Ook worden ze gehouden als exotisch huisdier of als delicatesse gebruikt.

Ninoy Aquino International Airport geldt als het belangrijkste vliegveld van de Filipijnen, vlak bij de hoofdstad Manilla. Een passagier die aan boord was vanuit Hongkong liet de reptielen achter op het vliegveld. Hij is gevlucht.

Bureau of Customs NAIA
Bureau of Customs NAIA
Bureau of Customs NAIA

Twee jaar cel

Waarschijnlijk liet hij zijn bagage achter, nadat hij op de hoogte is gekomen van de straffen op de handel in wilde dieren. Die handel wordt namelijk met twee jaar cel en een boete van ruim drieduizend euro bestraft.

De schildpadden zijn overgedragen aan TRAFFIC, een organisatie die wereldwijd actief is in het voorkomen van de handel in wilde dieren en planten. 

Meest gelezen