Telenet krijgt een boete van 300.000 euro van de telecomwaakhond BIPT

Volgens het controleorgaan voor de telecomsector heeft Telenet bewust het overstappen van klanten naar een andere operator bemoeilijkt en dat tegen de wet in.

Volgens het BIPT heeft Telenet tussen juli 2017 en eind 2018 nagelaten om op een aantal facturen van professionele klanten de "Easy Switch ID" te vermelden. Dat is een code die de overstap naar een andere operator vergemakkelijkt.

Nochtans is het vermelden van die Easy Switch ID verplicht door een koninklijk besluit en heeft Telenet dat dus bewust genegeerd, aldus het BIPT. Daarom krijgt Telenet nu een boete van 300.000 euro opgelegd.

Het bedrijf verdedigt zich en wijt de niet-vermelding van de ID aan technische omstandigheden. Dat is inmiddels rechtgezet, aldus de operator. Overigens kan Telenet in beroep gaan tegen de boete. "Wij bestuderen de beslissing van het BIPT", luidt het bij Telenet. Het beroep is echter niet opschortend en Telenet zal dus in eerste instantie de boete nog moeten betalen.

Meest gelezen