Twan Huys stopt na half jaar al met zijn "RTL Late Night"

De Nederlandse presentator Twan Huys stopt na vanavond met zijn eigen praatprogramma "RTL Late Night". Het programma kwam geregeld onder de 200.000 kijkers te zitten. "Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken", zegt hijzelf.

Vorig jaar september was het bij de noorderburen nog dé aardverschuiving in televisieland: Twan Huys die na een carrière van 25 jaar bij de publieke omroep de zender verliet en die de NPO inruilde voor RTL. Huys presenteerde op de publieke omroep "NOVA", was correspondent in de VS en presenteerde "Nieuwsuur". Ook was hij verantwoordelijk voor de presentatie van "College tour", waarin hij beroemdheden in een zaal vol studenten interviewde.

Kijkcijfers werden minder en minder

Bij RTL ging Huys daarna dus aan de slag met een eigen praatprogramma. Hij verving Tan, die de presentatie ervan al sinds 2013 deed. De kijkcijfers van Tan werden minder en minder, waarop RTL besloot hem van het programma te halen.

Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt

Twan Huys

Maar met Huys werd het er niet beter op. Huys slaagde er niet in om de kijkcijfers op te krikken. "Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt”, reageert Huys. "Ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet." Volgens de CEO van de commerciële omroep worden gesprekken over de toekomst van Huys bij RTL gevoerd.

Meest gelezen