Videospeler inladen...

Rapper Zwangere Guy: "Blingbling, drugs en "geldrap": er is veel bullshit binnen de hiphop"

Er is momenteel veel "bullshit" binnen de huidige hiphop. Dat zegt de Brusselse rapper Zwangere Guy in "Van Gils & gasten". "De vele blingbling, de drugs en de "geldrap": hiphop gaat de discotour op. Maar je kan het ook goed doen."

Vorige maand bracht Zwangere Guy het nummer "Guy – Funk" uit, een nieuw nummer in samenwerking met Selah Sue. De videoclip van dat nummer is nogal bijzonder. In de video is Selah Sue te zien die "een moeilijke bevalling heeft". "Alle rappers maken tegenwoordig dezelfde clips, ik wilde iets anders", zegt hij daarover in "Van Gils & gasten". 

Bekijk hieronder de videoclip. We willen u wel waarschuwen voor de bloederige beelden in de clip:

Het is niet de eerste keer dat Zwangere Guy met een opmerkelijk nummer en videoclip komt. In "Gorik pt. 1" vertelde hij al over zijn stiefvader die geweld gebruikte op zijn moeder. "Ik heb daar heel veel reacties op gekregen. Ik had dat eigenlijk niet verwacht."

"Maar ik ben niet de enige die zo'n verhaal brengt in de vorm van een nummer", zegt de rapper. "Veel van mijn voorbeelden in de hiphop kwamen met de miserie die ze thuis hadden gekend of hun kritiek op de staat en het systeem. Maar nu is er ook veel bullshit. Volgens mij kan de hiphop ook de discotour opgaan. De blingbling, de drugs, de "geldrap": zo is disco bijna gestorven. Dat mag, voor alle duidelijkheid, maar je kan het ook goed doen."

Bekijk hier het gesprek met Zwangere Guy in "Van Gils & gasten":

Videospeler inladen...

Meest gelezen