150 Tesla-jobs voorlopig weg uit Zeebrugge

De 150 tijdelijke werknemers die sinds vorige maand elektrische Tesla-auto's verwerkten in de haven van Zeebrugge, zijn daar al niet meer aan de slag. Dat bevestigt Joachim Coens van het havenbestuur. Het is niet duidelijk waarom de jobs er niet meer zijn. Begin februari kwam Tesla-topman Elon Musk zelf nog naar Zeebrugge om auto's te inspecteren.

Toen Elon Musk, de topman van Tesla, begin februari naar Zeebrugge kwam, werd aangekondigd dat de verwerking van die auto's en de verdeling naar de rest van Europa 150 tijdelijke jobs zou opleveren. Maar die zijn er voorlopig dus niet meer. En dat was niet het plan, zeggen ze bij het havenbestuur. Ze hopen daar dat het werk nog terug naar Zeebrugge komt. Er lopen daarover gesprekken met Tesla.

Meest gelezen