Videospeler inladen...

16.000 toeschouwers voor afsluitende popverbranding op Aalst Carnaval

In Aalst heeft de afsluitende popverbranding van het Carnaval dinsdagavond naar schatting 16.000 toeschouwers gelokt. Dat melden het Aalsterse stadsbestuur en de lokale politie. De "Voil Jeanettenstoet" verliep dinsdagnamiddag ook zonder grote incidenten.

De laatste dag van Aalst Carnaval staat in het teken van de "Voil Jeanettenstoet", waarbij mannen zich als vrouwen verkleden, en de popverbranding.

"Om 15 uur verzamelden duizenden Voil Jeanetten op de Grote Markt en ging het in stoet via het Statieplein naar het Vredeplein. Om 21.30 uur zette Prins Meyst de carnavalspop in lichterlaaie, het symbolische afscheid van Carnaval 2019. Voor de meeste carnavalisten het sein om er nog een laatste nachtje tegenaan te gaan", zegt het stadsbestuur. De popverbranding zorgt traditioneel voor emotionele taferelen bij de Aalsterse carnavalisten.

De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen voerden dinsdag 26 verzorgingen uit, allemaal bij meerderjarigen. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen verzorgden zes personen. Voor de laatste feestnacht worden nog 22 brandweermannen, 50 medewerkers in de hulpposten, vier ziekenwagens en 25 politiemensen ingezet.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen