Videospeler inladen...

2,7 ton coke onderschept in Antwerpse haven: 7 verdachten aangehouden

Het Antwerpse parket heeft zeven verdachten opgepakt na de vondst van twee grote partijen cocaïne in de haven. De vermoedelijke drugssmokkelaars liepen tegen de lamp nadat de douane vorig jaar 2,7 ton coke kon onderscheppen in containers.

De bal ging vorige zomer aan het rollen: op 13 juni vond de douane 317,8 kilogram cocaïne in de haven van Antwerpen. Op het einde van het jaar, op 19 december, werd nog een veel grotere partij coke onderschept, maar liefst 2,425 ton.

De twee vondsten zijn aan elkaar gelinkt. In het onderzoek naar de zaak heeft het parket vorige week verschillende huiszoekingen uitgevoerd en werden verschillende mensen opgepakt, waaronder een vader en diens stiefzoon, twee broers en twee voetballers. De ene een zaalvoetballer uit de hoogste klasse, de andere speelt in derde amateur.  

Intussen heeft de raadkamer de aanhouding van vier verdachten bevestigd. Over de drie anderen wordt later beslist.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen