Baron van Spiere brutaal overvallen: buit van 100.000 euro en kilo's zilverwerk

Zaterdagavond is de baron van Spiere brutaal overvallen. Drie gemaskerde en gewapende mannen drongen in de slaapkamer binnen, in de Pijpestraat in Spiere-Helkijn. De overvallers gingen aan de haal met zo'n 100.000 euro en tientallen kilo's zilverwerk.

De overvallers drongen zaterdag rond 22uur 's avonds de slaapkamer van de baron en barones binnen. Ze zetten een schroevendraaier tegen de keel van de barones en dreigden in de benen van de baron te schieten, als ze niet met geld over de brug kwamen. Uiteindelijk gaf de baron hen een kistje met 100.000 euro. Ook de barones gaf de kassa’s van haar winkel beneden aan de woning. De overvallers namen tot slot een vijftiental gouden familiestukken en zilverwerk mee.

Gevecht

Toen de daders nog meer eisten, kwam het tot een gevecht tussen hen, de baron en de barones. Op een bepaald moment ging de trekker over van een geweer van de daders, maar er kwam geen kogel uit. Nadien sloegen de daders op de vlucht.

In totaal gingen de overvallers met meer dan 100.000 euro en tientallen kilo's zilverwerk aan de haal

Tom Janssens, parket West-Vlaanderen

Het parket onderzoekt de zaak, maar van de daders is nog geen spoor. "In totaal gingen de overvallers met meer dan 100.000 euro en tientallen kilo's zilverwerk aan de haal. De baron en de barones zijn niet gewond, maar wel onder de indruk", zegt Tom Janssens van het parket in West-Vlaanderen.

Van binnenin getipt?

Volgens de baron moeten de daders - die Frans spraken - wel van binnenin getipt zijn geweest, omdat ze vrijdag nog maar met de familie hadden samen gezeten in het huis voor de verdeling van erfenisstukken. Hun vader overleed zo’n twee maanden geleden. Volgens de baron wisten de daders te veel details, waarvan een buitenstaander geen flauw benul kon hebben.

Meest gelezen