Binnenkort meer plaatsen voor autodelen in Limburg

In Limburg komen er binnenkort 21 mobipunten. Dat zijn plekken waar je gebruik kan maken van een vervoersmiddel dat gedeeld wordt, bijvoorbeeld een deelauto- of fiets. Autodelen doet het heel goed in andere provincies, maar in Limburg is dat nog niet zo.

In Vlaanderen zijn er 28.000 autodelers, in Limburg amper 1.100. In andere provincies kent het systeem van autodelen veel succes, maar dat is nog niet het geval in Limburg. "Relatief gezien heeft Limburg minder grote steden waardoor dat autodelen iets trager op gang komt", vertelt Jeffrey Matthijs van het Vlaams Netwerk Autodelen.  "Voor carpoolen kunnen we wel betere cijfers voorleggen in deze provincie."

Eenvoudig alternatief

De mobipunten zullen meestal te vinden zijn op plaatsen waar veel mensen moeten overstappen. "Ik denk dat het heel belangrijk is dat gemeenten inzetten op autodelen en duurzame mobiliteit", vindt Matthijs. "Die mobipunten zorgen ervoor dat mensen een alternatief hebben voor de eerste of tweede wagen in het gezin. Zo kunnen ze zich ook verplaatsen op een eenvoudige manier."

De 21 mobipunten komen in 10 Limburgse gemeenten, waaronder 5 in Sint-Truiden en 6 in Hasselt.

Meest gelezen