Boswachters Bokrijk niet in de fout bij ongeval met everzwijn en fietser

Het ongeval in Bokrijk met een everzwijn drie weken geleden is niet te wijten aan de boswachters die op het dier jaagden. Dat blijkt uit een intern onderzoek.

Drie weken geleden raakte een fietser zwaargewond toen hij door een everzwijn werd aangevallen. Het dier was blijkbaar geraakt door een kogel. Maar uit een intern onderzoek blijkt nu dat de boswachters geen fouten maakten. "De boswachter heeft de correcte procedure gevolgd, daar is dus geen fout gebeurd", zegt Miet Feytons van Bokrijk.

Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, heeft Bokrijk een bestrijdingsplan. "We doen dat al vier jaar om het aantal everzwijnen terug te dringen, maar dat gebeurt op een gecontroleerde manier. Zo wordt er een navolgteam ingezet om de sporen van het everzwijn te volgen. Maar helaas waren onze mensen net te laat en is er deze keer iets misgelopen."

Meest gelezen