Videospeler inladen...

Brie Larson over "Captain Marvel": "Ik ben sterker geworden door deze rol"

Vanaf vandaag speelt "Captain Marvel" in onze bioscopen. In de reeks van 21 films rond de Marvel-superhelden is het nog maar de eerste titel met een vrouw in de hoofdrol. Captain Marvel wordt vertolkt door Oscarwinnares Brie Larson. Filmreporter Ward Verrijcken sprak met haar en met haar regisseurs en collega-acteurs in Londen.

"Captain Marvel" speelt zich af in 1995. Vanuit de ruimte crasht een mysterieuze figuur met superkrachten in Californië. Deze jonge vrouw komt haar eigen verleden uitspitten. Ze herinnert zich vaag dat ze ooit op aarde woonde, toen Carol Danvers heette en straaljagerpiloot was. Met de hulp van geheim agent Nick Fury (rol van Samuel L. Jackson) tracht ze achter de waarheid te komen, terwijl onze planeet verwikkeld raakt in een conflict tussen twee buitenaardse grootmachten.

Vrouwen aan de macht

De film is de eerste Marvel-titel met een vrouw in de hoofdrol, nadat in 2017 concurrent DC al op de proppen kwam met "Wonder Woman". "Carol Danvers neerzetten was heel leerrijk voor me. Ik ben er sterker door geworden en voel me beter in mijn vel", zegt Larson in een interview met VRT NWS.

Actrice Lashana Lynch speelt een collega-pilote van Carol Danvers en is ook tevreden over hoe de vrouwelijke personages worden neergezet in de film: "Veel vrouwen bepalen zelf wie ze zijn. Ze werken hard om te tonen dat ze een plaats hebben in de wereld."

Vrouwen werken hard om hun plaats te tonen in deze wereld

Lashana Lynch - Actrice

Throwback Thursday

De film speelt zich af in de jaren 90. Er worden dus heel wat verwijzingen gemaakt naar de populaire cultuur van toen, met een bijpassende soundtrack. Acteur Samuel L. Jackson herinnert zich deze periode nog levendig: "Het was leuk zonder sociale media of digitale toestellen."

Door de nineties-setting werd Jackson ook volledig verjongd met behulp van digitale effecten. Frame per frame werd de 70-jarige acteur zo'n 25 jaar jonger gemaakt, iets wat Marvel in eerdere films al deed met o.a. Robert Downey Jr., Michael Douglas en Kurt Russell.

Bekijk hieronder het verslag over "Captain Marvel" in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

"Captain Marvel" speelt vanaf vandaag in de Belgische bioscopen.

Meest gelezen