Videospeler inladen...

Dit jaar twee Nobelprijzen voor Literatuur

Er zullen dit jaar 2 Nobelprijzen voor Literatuur worden uitgereikt, één voor 2019 en één voor 2018. Vorig jaar ging de uitreiking niet door wegens een seksschandaal rond de echtgenoot van één van de leden van het toekenningscomité. 

De Nobelprijs voor Literatuur wordt dit jaar weer uitgereikt. Dat heeft de Nobelstichting vandaag bekendgemaakt. Vorig jaar werd er geen Nobelprijs voor Literatuur uitgereikt door een seksschandaal rond de echtgenoot van één van de leden van het toekenningscomité, de dichteres Katarina Frostenson. Haar man, een Franse fotograaf, werd door achttien vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. 

Het comité maakt nu een inhaalbeweging, want er worden dit jaar twee Nobelprijzen voor Literatuur uitgereikt. "Zowel de winnaar van 2018 als de winnaar van 2019 zullen dit jaar hun Nobelprijs krijgen", laat de organiserende stichting weten.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen