Videospeler inladen...

Foodsavers Gent redt 1 miljoen kilo voedsel van de vuilnisbelt

De organisatie Foodsavers Gent heeft op twee jaar tijd 1 miljoen kilo voedsel opgehaald en herverdeeld onder 106 sociale organisaties in Gent.

Foodsavers Gent is een logistiek platform dat voedseloverschotten uit de Gentse regio recupereert en herverdeelt. Twee jaar na de start van het project heeft het de kaap van 1.000 ton bereikt, ofwel 1 miljoen kilo voedseloverschotten kunnen ophalen. Deze voedselresten werden herverdeeld over meer dan 100 sociale organisaties in het Gentse.

530.821 maaltijden en voedselpakketten

Het project bereikte ongeveer 57.000 Gentenaars in armoede, dat is omgerekend zo'n 530.821 maaltijden en voedselpakketten. Het platform redt voedseloverschotten bij grootwarenhuizen. Het gaat om producten die niet verkocht geraken, bijvoorbeeld groenten, fruit, melk, vlees, charcuterie, en nog meer. Omdat deze producten nog perfect eetbaar zijn, krijgen mensen in armoede zo toegang tot kwalitatieve voeding. En het draagt ook bij tot een klimaatneutraler Gent.

Opleidingen als ervaring voor later

Mensen die het moeilijk hebben om werk te vinden, kunnen een opleiding volgen tot bijvoorbeeld logistiek medewerker. Zij kunnen dan mee als chauffeur wanneer het voedsel opgehaald wordt, en bouwen zo werkervaring op. 

Informatie over Foodsavers Gent kan u vinden via deze website.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen