Gentse politie houdt extra controles op diefstal nummerplaten

De Gentse politie waarschuwt voor diefstal van nummerplaten van auto's. Elke week zouden gemiddeld drie nummerplaten gestolen worden in de stad en haar deelgemeenten.

Omdat regelmatig nummerplaten gestolen worden in Gent en deelgemeenten, zal de politie een extra oogje in het zeil houden. Het stadscentrum en de deelgemeenten die het dichtst bij het centrum liggen, worden het vaakst getroffen. Vooral Gentbrugge, Ledeberg en Sint-Amandsberg, de omgeving van de Dampoort, worden het vaakst getroffen. Opvallend ook: de meeste diefstallen worden overdag gepleegd, en in de week.

De politie zal daarom vaker patrouilleren en extra opletten. Bestuurders zullen ook extra geïnformeerd worden bij gerichte acties tegen autokraken en autodiefstallen.

Diefstal van nummerplaat zelf voorkomen

Maar je kan ook zelf maatregelen nemen, zegt Matto Langeraert van de Gentse politie: "Om het stelen van een nummerplaat moeilijker te maken, kan je blindklinknagels of poprivetten gebruiken in plaats van de gewone schroeven. Indien de nummerplaat bevestigd is in een nummerplaathouder, dan bestaat er een zelfklevende aluminiumstrip. Daarmee wordt de plaat extra vastgekleefd."

De gestolen nummerplaten kunnen door de dieven gebruikt worden om overvallen te plegen, te tanken zonder betalen en ernstige verkeersovertredingen te begaan. Soms worden de nummerplaten zelfs gebruikt bij drugs- en mensensmokkel in binnen- en buitenland.

Meest gelezen