Videospeler inladen...

Hillary Clinton: "Nee, ik ben geen kandidaat meer in 2020"

Voor het eerst heeft Hillary Clinton voor een televisiecamera bevestigd dat ze geen kandidaat meer is bij de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen.  In 2016 was ze de tegenkandidaat van Donald Trump.

"Ik ben geen kandiaat meer, maar ik zal blijven werken en opkomen voor waar ik in geloof." Met die woorden trekt Hillary Clinton definitief een streep  onder haar ambitie om president te worden. In 2016 haalde ze de nominatie binnen als democratisch presidentskandidaat maar beet vervolgens in het zand tegen de republikein Trump. 

"Ik ben blij dat er verschillende jonge vrouwen klaar staan om een belangrijke rol te spelen in de Amerikaanse politiek", zei ze nog. Hillary Clinton was van 2009 tot 2013 minister van buitenlandse zaken onder president Obama. Daarvoor was ze senator voor de staat New York en van 1993 tot 2001 zat ze in het Witte Huis als first lady, tijdens het presidentschap van haar man Bill Clinton.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen