Man uit Lauwe verdacht van vergiftiging vrouw

Een man van 33 uit Lauwe wordt verdacht van moord op zijn vriendin. Hij zou haar vergiftigd hebben door giftige zaden van een kamerplant te mengen met haar eten. Het parket heeft vanochtend beslist dat de Lauwenaar aangehouden blijft.

Het gerecht verdenkt een brandweerman uit Lauwe ervan dat hij zijn vriendin vermoord heeft door haar te vergiftigen. De speurders vermoeden dat de man van 33 haar giftige zaden van een kamerplant heeft laten eten.

Diarree en overgeven

De vrouw is vijf maanden geleden gestorven en werd door de man nog naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze plots last had van diarree en overgeven. Uit de autopsie bleek dat er ricine in haar bloed zat. Die giftige stof komt voor in zaden van de wonderboom. Dat is een kamerplant die te koop is in de meeste tuincentra.

Aangehouden

De brandweerman zit sinds vorige week woensdag in de cel. Zelf ontkent hij alles. Het parket bevestigt dat de man voor de raadkamer is verschenen en aangehouden blijft. Verder geeft het parket geen commentaar.

Meest gelezen