Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Nissan-baas Ghosn mag nu wel vrij op borgtocht (van 8 miljoen euro)

Carlos Ghosn, de ex-topman van autobouwers Renault, Nissan en Mitsubishi, mag worden vrijgelaten op borgtocht. Dat heeft de rechtbank in Tokio besloten. Ghosn zal wel flink moeten betalen.

1 miljard yen, omgerekend bijna 8 miljoen euro. Zoveel zal Carlos Ghosn moeten betalen als hij na 2,5 maanden voorlopig vrij wil komen. De advocaten van de in opspraak gekomen Ghosn hadden enkele dagen geleden een nieuwe aanvraag ingediend tot vrijlating op borgtocht van hun cliënt.

Het was al de derde keer dat een dergelijke aanvraag werd gedaan. De vorige aanvragen werden telkens afgewezen. Vorige maand wisselde de voormalige Nissan-topman nog van juristen.

De 64-jarige Ghosn zit sinds 19 november in de gevangenis in Tokio en riskeert tot 15 jaar cel. Hij werd toen opgepakt op verdenking van gesjoemel met geld. Na zijn arrestatie werd Ghosn de laan uitgestuurd als voorzitter van Nissan en Mitsubishi. Hij trad ook af als CEO en voorzitter van Renault. Zelf zegt de automagnaat onschuldig te zijn.

Een startdatum voor het proces tegen hem is er voorlopig niet. Mogelijk duurt het nog maanden alvorens de zaak wordt behandeld.

Meest gelezen