Videospeler inladen...

Nu ook snelheidscontrole voor fietsers in Rivierenhof

In het Rivierenhof in Deurne wordt voortaan de snelheid van de fietsers gemeten. Het park wordt veel gebruikt als fietsroute, maar wandelaars voelen zich er niet meer veilig. Snelheidsduivels veroorzaken soms ongevallen.

"Bijna omver gereden" 

De snelheidsmeter staat in het park op vraag van de parkbezoekers. “We krijgen regelmatig klachten van wandelaars die heel snel en te nauw voorbij gefietst worden. Soms worden ze bijna omver gereden door een fietser”, vertelt domeinwachter Sabbo Verleyen. 

De meter geeft de snelheid van de fietsers weer.  Als je onder de 25 kilometer per uur fietst dan krijg je een groene smiley te zien. Fiets je te snel dan krijg je een rode droevige smiley. Ook kan het zijn dat de domeinwachter je persoonlijk aanspreekt over je snelheid. Er wordt namelijk de hele krokusvakantie lang een sensibiliseringscampagne gehouden.

Gevaarlijke situaties 

"Vooral tijdens de ochtend- en avondspits is het heel druk. Er zijn steeds meer elektrische fietsen die aan een te hoge snelheid door het park rijden en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen", zegt Sabbo Verleyen. "In het weekend hebben we dan weer de wielertoeristen die te snel fietsen. Ze volgen het fietsknooppuntenparcours dat door het parkdomein loopt. Fietsers houden er soms te weinig rekening mee dat het een park is waar ook andere mensen aanwezig zijn. We willen de fietsers niet uit het park weren, enkel de veiligheid van alle bezoekers garanderen." 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen