Openluchtzwembad "De Lammekes" in Grimbergen gaat definitief dicht

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de gemeente Grimbergen heeft het nu echt beslist: "De Lammekes" gaat definitief dicht. Afgelopen zomer was het openluchtzwembad al gesloten en nu is dat dus voor altijd.

De gemeente Grimbergen maakte zich al langer zorgen over het openluchtzwembad in de Veldkantstraat. Vorige zomer bleef "De Lammekes" dicht omdat er niet genoeg redders waren. En nu blijkt de infrastructuur verouderd te zijn.

Tom Gaudaen (Open VLD), schepen van Sport: “De infrastructuur van het openluchtzwembad is zo gedateerd dat de kostprijs voor de herstellingen niet meer te verantwoorden is. Zo vertonen de waterleidingen lekken, moet het dak worden hersteld, is het toegangssysteem niet meer operationeel, zijn de poortjes stuk en de kassasystemen zijn verouderd" aldus Gaudaen.

Nieuw project

Een hele boterham aan herstellingen. De gemeente gaat daarom liever op zoek naar een nieuwe invulling voor het domein. "Het is wel de bedoeling om te gaan voor een project met meerwaarde voor alle Grimbergenaars", besluit Gaudaen. 

Meest gelezen