Videospeler inladen...

Politie Londen opent onderzoek na vondst "3 verdachte pakketjes met kleine hoeveelheid explosieven"

De Londense antiterreurpolitie is een onderzoek gestart nadat drie verdachte pakjes met een kleine hoeveelheid explosieven werden gevonden voor twee kantoren van London City Airport en de luchthaven van Heathrow en een bureau van Waterloo Station. Niemand raakte gewond.

De pakketjes leken "kleine geïmproviseerde explosieven" te bevatten, die brand kunnen veroorzaken indien ze geopend worden, aldus de politie. De antiterreurpolitie behandelt de vondst van de pakketten als een en dezelfde zaak, aldus de Metropolitan Police.

De politie raadde de gebruikers van de verkeersterminals aan "waakzaam en alert te zijn en verdachte pakketten te melden aan de politie". Er zijn voorlopig nog geen arrestaties verricht, aldus nog de politie.

Volgens de Britse zender Sky News plakten er op zeker twee pakketjes Ierse postzegels. De speurders willen voorlopig geen commentaar geven op een mogelijke link met Ierland. Sinds de discussie rond de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zijn de spanningen tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk opgelopen.

Die spanningen gaan over Noord-Ierland, een deel van het Verenigd Koninkrijk. De grens tussen Noord-Ierland en Ierland zou een Europese buitengrens worden door de brexit en daar zijn de Ieren niet blij mee.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen