Politie van Mortsel laat auto takelen die zes jaar lang op dezelfde plaats geparkeerd stond

De politie van Mortsel heeft een auto weggetakeld die al zes jaar lang in de Bremveldlaan stond. Buurtbewoners contacteerden de politie, maar die kon de eigenaar niet bereiken.

"De wagen is volledig in orde qua verzekering en inschrijving, dus dat maakt het moeilijk voor ons om op te treden", vertelt Kim Verdoodt van de politiezone Minos. "Het duurt ook een tijd voor bewoners ons verwittigen dat die auto daar staat en blijft staan."

"We zijn dan een procedure gestart om de eigenaar te contacteren", legt Verdoodt uit. "Na al die tijd is er geen reactie geweest, en is er besloten om het voertuig te takelen." De wagen staat nu bij een takelfirma in Lier. De eigenaar kan daar zijn wagen komen ophalen. Als dat niet gebeurt, kan er een proces gestart worden om de auto te verkopen. Dat geld wordt dan gebruikt om de kosten van de takelfirma te vergoeden." 

Meest gelezen